Blog-pagina

Blog SLIM Subsidie

 

Wat als je subsidie kan krijgen voor talentontwikkeling, wat zou jij daarmee doen? Laat je adviseren door HRNU over de SLIM subsidie. 

Als je zowel het geld van de SLIM-subsidie als de tijd van de interim HR-manager hebt, is het tijd om knopen door te hakken. Stel jezelf deze vragen: Wil je eerst begrijpen wat de trainingsbehoefte is en een ontwikkelingsplan opstellen? Of weet je al wat je nodig hebt en zijn je medewerkers klaar om te groeien? Als dat het geval is, kun je praktische leermethoden implementeren, zoals ontwikkelingsgesprekken en een werkomgeving die inspireert. 

“In de eerste weken van het nieuwe jaar, was mijn agenda nog niet tot de nok gevuld. Dus greep ik mijn kans om enkele HR-interim managers te ontmoeten en in gesprek te gaan. We spraken over talentontwikkeling en een leven lang leren. In deze blog deel ik drie boeiende inzichten.”

Wat opviel in deze gesprekken met HR-professionals? Dat is dat veruit de meeste trainingen gericht zijn op kennis en vakinhoud. Dit onderstreept het belang van het bijhouden van de nieuwste informatie en trends. Zo blijf je als werknemer relevant in de huidige snel veranderende wereld.

Daarnaast gaven ook vier van de tien HR-managers aan dat leiderschapsontwikkeling een topprioriteit is. Ten eerste zijn goede leiders essentieel om de koers van een organisatie te bepalen. En ten tweede inspireren en begeleiden ze medewerkers om hun prestaties te verbeteren.

Eveneens hechtte drie van de tien HR-managers veel waarde aan trainingen op het gebied van soft skills en persoonlijke ontwikkeling. Deze vaardigheden, zoals communicatie en teamwork, dragen bij aan een positieve werkomgeving. En verbeteren de algehele prestaties van teams.

Laten we actie ondernemen. Wat vind jij van levenslang leren? Welke obstakels ervaar je in jouw organisatie? Welke slimme strategieën gebruik jij om leren en ontwikkeling te stimuleren? Word nu geïnformeerd over de kansen met SLIM en laten we samen werken aan groei en succes!

Blog Duurzame Inzetbaarheid


Beste HR professional,

Een nieuw jaar is begonnen. De tijd van goede voornemens. Welke goede voornemens leven er bij jullie op de werkvloer voor 2024? Veelal gaat het om gezondheid en welzijn. Als HR professional draag jij bij aan de gezondheid van jouw organisatie en medewerkers. Begin het jaar goed en maak werk van duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie.  

Duurzame inzetbaarheid wat is het?

Met duurzame inzetbaarheid zorg jij ervoor dat jouw medewerkers, van jong tot oud, hun werk kunnen blijven doen. Op een manier die bij hen past. En dit begint niet op de eerste werkdag van iemand. Nee vooruit kijken is het advies. Want voorkomen is beter dan genezen, toch? Het is immers een behoorlijke uitdaging om een ongemotiveerde medewerker weer op het juiste spoor te krijgen. En dingen zoals een versleten rug, kun je gewoon niet repareren. Dus, hoe eerder je aan de slag gaat met duurzame inzetbaarheid, hoe beter.

Kijk naar alle levensfasen 

Duurzaam inzetbaar richt zich niet alleen op oudere medewerkers. Het is kijken naar de verschillende levensfasen van je team. Denk aan de mantelzorgfase, waarin medewerkers jongleren tussen werk en de zorg voor hun kinderen of ouders. Door hierop in te spelen geef je invulling aan goed werkgeverschap en bevorder je zelfs de productiviteit. 

Het belang

Maar waarom is dit nu zo belangrijk? Ten eerste: de Nederlandse bevolking wordt ouder en er komen minder jonge mensen bij. Dit betekent dat we in de toekomst meer oudere medewerkers hebben die met pensioen gaan. En met minder jongeren wordt het lastig om die vacatures te vervullen. Dus, door ouder personeel langer aan boord te houden, verminder je de druk om nieuwe mensen te vinden. En het mooie is: de waardevolle kennis en ervaring blijft binnen de organisatie.

Ten tweede: met slim investeren in duurzaam inzetbaar personeel verminder je stress. Dat betekent minder bezoekjes aan de dokter, en dus lagere zorgkosten. Daar bovenop maak je HR beleid met een duidelijke toekomstvisie. Dat zorgt voor rust. Nu hoef je je als werkgever geen zorgen te maken over onzekere medewerkers. Win-win!

HRNU, jouw weg naar duurzame inzetbaarheid 

HRNU wijst je op een geweldige kans die voor je ligt. Gebrek aan capaciteit of financiële middelen is geen belemmering meer. Onze HRNU interim-manager brengt niet alleen de nodige kennis en ervaring met zich mee. Maar staat ook klaar om je te begeleiden bij het aanvragen van subsidie met de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden, oftewel MDIEU.

Dit overheidsprogramma is erop gericht om zelfstandige organisaties te ondersteunen bij het aanpakken van uitdagingen en het investeren in het welzijn van hun medewerkers. Dat klinkt als een symfonie vol mogelijkheden, nietwaar? Met royale steun van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) kun je zelfs tot de helft van de kosten voor activiteiten gericht op duurzame inzetbaarheid terugkrijgen. 

Waarom nog langer wachten? Grijp deze kans met beide handen aan! Zet HRNU aan het werk. Van beleid tot actieplan. Met de kennis en kunde verbeteren we de duurzame inzetbaarheid van jouw personeel. Doe het nu.

Heb je vragen?

Neem contact op met Brenda Post, telefonisch bereikbaar op +316 269 352 65.