Vervuld

Bouwkundig Inspecteur

  • een bruto maandsalaris van maximaal € 4.752,- (afhankelijk van ervaring)
  • diverse vakopleidingen en trainingen met de online academie
  • 24 vakantiedagen en de mogelijkheid om dagen bij te kopen uit het individuele Keuze Budget
  • flexibele werktijden

We zijn blij met alle respons en de gemeente Meppel is druk bezig met het verwerken van de vele reacties. Helaas kunnen we als HRNU op dit moment geen verdere sollicitaties in behandeling nemen. Dank voor je interesse en begrip.

Word de held of heldin van de gemeente Meppel. Met jouw toezicht zorg jij ervoor dat gebouwen en constructies in Meppel duurzaam en veilig zijn. Zo geef je de inwoners in Meppel het vertrouwen dat  bouwwerkzaamheden zonder incidenten of juridische complicaties verlopen. Bovendien draag je bij aan de hoogste standaarden wat ook een positieve invloed heeft op het milieu. 

Functie omschrijving

Wat ga je doen?

De dag samen starten en elkaar spreken. Dat is onze logische aftrap voor een werkdag waarin we hard werken en samen kunnen lachen. Want jouw collega’s waarderen een goede dosis humor. Vervolgens ga je aan de slag met de inkomende e-mails, variërend van bezorgde burgers en ondernemers tot gesprekspartners bij diverse bouwbedrijven. Wanneer het jou past trek je de jas aan en ga je op pad voor bouwcontroles en handhavingszaken. Je gaat langs nieuwbouwprojecten, inspecteert de voortgang en zorgt dat alles volgens de geldende regels en vergunningen verloopt. Met extra aandacht voor de fundering en breedplaatvloeren.

Tijdens je werk kom je ook pittige situaties tegen. Denk aan conflicten tussen regels en belangen. Of wanneer bouwvakkers ter plaatse je vragen om te helpen bij een technisch probleem. En met de huidige nieuwe Omgevingswet is de manier waarop we werken flink aangepakt. Wanneer er geen vergunning nodig is kijk jij naar bouwmeldingen en houd je toezicht. Belangrijke vraag om te beantwoorden is: Wat beschouw jij als de ideale fysieke leefomgeving?

Functie eisen

Wat breng je mee?

Met veel energie en een positieve instelling ga je aan de slag met je taken en uitdagingen. Samenwerken is helemaal jouw ding. Je luistert naar anderen en deelt graag ideeën, zowel met je collega-inspecteurs als met de handhavingsjurist in het team. Eerlijk en open communiceren is voor jou vanzelfsprekend, omdat je begrijpt hoe belangrijk het is om informatie te delen. Zo zorg je voor een duidelijke communicatie naar de burgers van de gemeente Meppel. Jouw collega administratieve ondersteuning helpt je daarbij.

Verder vragen we:

  • mbo- werk- en denkniveau, niveau 4
  • beschikbaarheid van 32 - 36 uur
  • technische bouwkennis
  • vakdiploma bouw- en woningtoezicht I of bereidheid deze te behalen
  • rijbewijs B

Bedrijfsprofiel

Waarom Meppel?

Jij bent onze kandidaat als jij van uitdagingen houdt. Want soms liggen de wensen van de gemeentelijke organisatie niet op één lijn met wat onze inwoners willen. Dan staan we, als gemeente open voor ideeën en inzichten die uit de samenleving komen. Meppel is een gemeente die meedenkt, verstand van zaken heeft en afspraken nakomt. De organisatie bestaat uit 14 teams en een directie. Jouw ervaren collega’s in het team Leefbaarheid en Wijkregie geven je graag de ruimte om te groeien in je functie. Samenwerken en elkaar ondersteunen zijn binnen de gemeente Meppel de sleutels tot het behalen van het beste resultaat. Naast formele vergaderingen zijn er de gezellige koffie- en theemomenten, wandelingen in de pauzes en teammiddagen. Het team kent elkaar goed. We praten niet alleen over werk, maar delen ook persoonlijke verhalen en belevenissen met elkaar.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij de gemeente Meppel voor 32 tot 36 uur per week. Daarbovenop (op basis van een fulltime dienstverband):

  • een bruto maandsalaris van maximaal € 4.752,- (afhankelijk van ervaring)
  • diverse vakopleidingen en trainingen met de online academie
  • 24 vakantiedagen en de mogelijkheid om dagen bij te kopen uit het individuele Keuze Budget
  • flexibele werktijden
  • individuele Keuze Budget van 17,05%
  • goede pensioenregeling van het ABP
  • de mogelijkheid tot tijd en plaats onafhankelijk werken, waarbij in deze functie de voorkeur uitgaat naar werken op het Stadhuis

In jouw team zorgen we voor ontspanning met teamuitjes en kwartaalmiddagen. De organisatie organiseert een sportdag en informatieve evenementen gedurende het jaar. En voor de sportliefhebbers bieden we de kans om met korting te sporten in een sportcentrum naar keuze via Bedrijfsfitness Nederland. Geniet ervan.

Kortom solliciteer en kom kennismaken

We zijn blij met alle respons en de gemeente Meppel is druk bezig met het verwerken van de vele reacties.

Helaas kunnen we als HRNU op dit moment geen verdere sollicitaties in behandeling nemen. Dank voor je interesse en begrip.

De Gemeente Meppel is een groeiende stad circa 35.000 inwoners en bestaat uit Broekhuizen, Meppel, Nijeveen, Rogat en De Schiphorst. Gelegen in het zuiden van Drenthe, onderdeel van de regio Zwolle. Meppel is een bijzondere stad aan het Meppelerdiep. De kernwaarden zijn: geluk, gastvrij, ondernemend, knooppunt, groen, karakteristiek.

Deze vacature samengevat

Adres
Meppel
Provincie
Drenthe
Opleidingsniveau
MBO, HBO
Gewenst aantal uren
32-36
Dienstverband
Vast
Bouwkundig Inspecteur
HRNU gebruikt cookies om jouw bezoek gemakkelijker en persoonlijker te maken. Lees meer
Weigeren