Financieel Controller

  • Fulltime positie van 36 uur
  • Een individueel Keuze Budget van 17,05% boven op jouw salaris
  • Een plek om jouw financiële expertise tot zijn recht te laten komen!
Als financieel controller ben jij de drijvende kracht achter de deskundige aansturing en financiële leiding van gemeentelijke initiatieven. Jouw inzet zorgt voor een solide begroting  van de projecten, waardoor ze succesvol worden afgerond. Variërend van een nieuwe website met online dienstverlening voor burgers tot herinrichting van het stadhuis.  

Functie omschrijving

Wat ga je doen?

In de rol strategisch controller binnen het team Financiën & Belastingen van de gemeente Meppel speel jij een belangrijke rol bij het oplossen van financiële uitdagingen. Je ondersteunt en adviseert de clusters bedrijfsvoering en dienstverlening strategisch en tactisch. Je gaat in gesprek met de wethouder en projectleiders over de financiële haalbaarheid van ambities en plannen. Bijvoorbeeld bij de verbouwplannen van het stadshuis om alternatieve voorstellen te bedenken, nu de Raad aangeeft dat het budget voor de geplande herinrichting te hoog is.

Naast het aanpakken van dringende kwesties, lever je een bijdrage aan verandermanagement en krijg je de kans om verder mede vorm te geven aan de vernieuwing in het algemene financieel beleid. Van een nieuw boekingssysteem met rapportage en verantwoording, financiële planning tot aan aspecten zoals investeringen, schuldenbeheer en gemeentelijke regelingen. Met speciale aandacht voor de personeelsbegroting van 34 miljoen. Ook ben je betrokken bij advieswerk over gesubsidieerde partijen en partijen waarvan de gemeente aandeelhouder is. Denk aan een Rendo, Meppel Energie en Vitens. Jij bent degene die de wethouder adviseert over financiële aspecten en risico’s van partijen.

Functie eisen

Wat breng je mee?

Jouw sensitiviteit komt van pas bij het begrijpen van de behoeften van collega’s. Ook helpt het je om te navigeren door soms ingewikkelde bestuurlijke verhoudingen. Met jouw overtuigingskracht weet je anderen te inspireren en motiveren, vooral bij het nemen van belangrijke financiële beslissingen. Je scherpe analytische vermogen stelt je in staat financiële gegevens te doorgronden en weloverwogen conclusies te trekken. Ook communiceer je effectief met allerlei mensen binnen en buiten de organisatie dankzij jouw uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Verder vragen we:

  • Een hbo-diploma in de richting van financiën, bedrijfseconomie, accountancy.
  • Minimaal drie jaar ervaring in financieel advies.
  • Ervaring met Besluit Begroting en Verantwoording provincies en gemeenten of de bereidheid om hier alles over te leren, waarbij een opleidingstraject beschikbaar is.

Bedrijfsprofiel

Waarom Meppel?

Als liefhebber van uitdagingen vind je in deze baan jouw perfecte match. Samen met de 5 collega adviseurs maak je deel uit van een afdeling die streeft naar een hoger professionaliteitsniveau. Je krijgt veel vrijheid om initiatief te tonen en zaken aan te pakken. Je werkt samen met een werkpartner die van je leert en taken van je overneemt. Als financieel businesspartner kun je rekenen op directe communicatielijnen met het bestuur, terwijl je tegelijktijdig werkt voor een ambitieuze stad die vooruit wil. Dit alles vindt plaats in een goede werksfeer waarin samenwerken de norm is. .

In het team vind je bevlogen mensen die elkaar ondersteunen en samen streven naar het beste resultaat. Hoewel je minstens één dag per week op kantoor wordt verwacht, merk je dat collega’s vaker naar kantoor komen voor de gezellige werksfeer. Wekelijks heb je met jouw collega-adviseurs een korte werkbespreking. Drie keer per jaar inspireren alle 33 teamcollega’s uit verschillende clusters elkaar tijdens een themadag, Dan bespreken en luisteren we naar een inspirerende spreker. Want in Meppel draait het niet alleen om werken, maar ook om samen groeien en elkaar inspireren.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

  • een jaarcontract met mogelijkheid voor een vaste positie voor jouw groei en toekomstplannen;
  • pensioenregeling bij het ABP;
  • een individueel Keuze Budget van 17,05% boven op jouw salaris, waardoor je de vrijheid hebt om te kiezen;
  • 24 vakantiedagen en de mogelijkheid om dagen bij te kopen uit het individuele Keuze Budget;
  • flexibel werken met een thuiswerkvergoeding, afgestemd op jouw behoeften en situatie;
  • trainingen en opleidingen binnen de Meppel Academie;
  • met korting sporten in een sportcentrum naar keuze via Bedrijfsfitness Nederland.


Kortom solliciteer en kom kennismaken!

Klik op de sollicitatiebutton voor een kennismakingsgesprek met je collega’s. Heb je nog vragen? Neem contact op met Kaylie Fopma, bereikbaar op 06 19467569 of stuur een mail naar kaylie.fopma@hrnu.nl.

De Gemeente Meppel is een groeiende stad circa 35.000 inwoners en bestaat uit Broekhuizen, Meppel, Nijeveen, Rogat en De Schiphorst. Gelegen in het zuiden van Drenthe, onderdeel van de regio Zwolle. Meppel is een bijzondere stad aan het Meppelerdiep. Onze kernwaarden zijn: geluk, gastvrij, ondernemend, knooppunt, groen, karakteristiek.

Deze vacature samengevat

Adres
Meppel
Provincie
Drenthe
Opleidingsniveau
HBO, WO
Gewenst aantal uren
32-36, 36-40
Dienstverband
Vast
Werkervaring
3 jaar
Financieel Controller
HRNU gebruikt cookies om jouw bezoek gemakkelijker en persoonlijker te maken. Lees meer
Weigeren