Sociaal werker Relatie- en scheidingsteam Zwolle

  • Verminder gezinsconflicten.
  • Verbeter de ondersteuning op maat door praktische hulp aan gezinnen.
  • Denk mee over innovatieve communicatiestrategieën voor gemeentelijke diensten.

Brenda Post

Twee bezorgde gezichten aan de keukentafel, terwijl jij aandachtig en met kennis van zaken luistert. Je bemiddelt in scheidingen en zet je proactief in om conflicten tussen ouders te voorkomen of op te lossen. Jouw doel? Ervoor zorgen dat de kinderen zo min mogelijk last hebben van de scheiding. Jij bent sociaal werker Relatie- en scheidingsteam Zwolle.

Functie omschrijving

Wat ga je doen?

Stel je voor: jij, midden in de huiskamer, op kantoor bij het wijkteam of bij een mediator, waar je echt het verschil maakt. Je praat met ouders, partners, en gezinnen die door een moeilijke periode gaan. Soms bied je een luisterend oor bieden, de andere keren doe je er alles aan om de situatie te kalmeren. Je zorgt er altijd voor dat iedereen zich veilig en gehoord voelt.

Bij de gemeente Zwolle zijn we continue op zoek naar nieuwe, slimme manieren om dingen beter en sneller te doen. Denk aan het lanceren van een nieuwe website, direct de wijk in gaan, workshops organiseren, of scholen en huisartsen informeren. Met jouw creatieve ideeën kunnen we echt een verschil maken. Elke donderdagochtend van 10 tot 12 sparren we samen over onze cases, wisselen we kennis uit en slijpen we onze vaardigheden bij. Jij en je collega’s kunnen rekenen op een sterk team, van systeemtherapeuten tot sociaal raadslieden. Vier keer per jaar duiken we diep in de leergemeenschap ‘Gezonde relaties, beter voor Zwolle’, om samen als team te blijven groeien. Dit alles vindt plaats in een dynamische omgeving waar jouw inbreng ons helpt om te blijven innoveren. Kom erbij en help ons vooruit!

Functie eisen

Jouw gedrevenheid maakt echt het verschil. Je begrijpt hoe zwaar een scheiding kan wegen op iedereen in het gezin. Je staat bekend om je open en onpartijdige aanpak, waardoor je situaties normaliseert en goed om kunt gaan met sterke emoties. Als de spanningen oplopen, ben jij de rots in de branding die de kalmte herstelt. Mensen vertrouwen op je vanwege je empathische manier van doen. Je bent een ster in actief luisteren en je communiceert altijd helder en vriendelijk.

Harde eisen voor deze functie zijn:

  • Hbo werk- en denkniveau.
  • Ervaring in sociaal of maatschappelijk werk.
  • Ervaring met systemisch werken of de bereidheid om je hierin verder te ontwikkelen.

Bedrijfsprofiel

Waarom de gemeente Zwolle?

Wees welkom bij ons Relatie-en scheidingsteam van de afdeling SWT. Wij zijn de experts op het gebied van Jeugdwet, Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Participatiewet. Met onze vijf wijkteams en partners zoals scholen, zorgaanbieders en wijkorganisaties staan we altijd klaar om jou en je buurt te helpen. We begrijpen wat er nodig is en pakken dat proactief aan.

In Zwolle maken we het samen beter. Wij zoeken mensen met unieke talenten. Ben je gepassioneerd over jouw bijdrage aan de stad? Wil je zowel persoonlijk als professioneel groeien? Hier bij ons krijg je die kans. Verken je interesses. Ontwikkel je vaardigheden. Excelleer in wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Arbeidsvoorwaarden

Wat krijg jij terug?

Je start met een jaarcontract en natuurlijk is het onze intentie om dit om te zetten naar een vast dienstverband. We investeren graag in jou en zijn benieuwd naar jouw ambities. Je werkt voornamelijk op kantoor en in de wijk. Net als jij zijn wij flexibel. Thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheden. Daarvoor krijg je een budget om je thuiswerkplek naar eigen wens in te richten. En je ontvangt een laptop en telefoon van de zaak.

Plus:

  • Een bruto maandsalaris op basis van 36 uur van maximaal € 4.752,- (afhankelijk van opleiding, ervaring).
  • Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, flexibel in te zetten voor extra vakantiedagen, extra salaris of andere doeleinden.
  • Keuze om je Keuzebudget maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren.
  • Vakantiegeld en dertiende maand zijn inbegrepen in het Keuzebudget.
  • Aparte opbouw van je pensioen.

Kortom solliciteer en kom kennismaken!

Tot 10 mei kun je contact opnemen met Jasmijn Douma j.douma@swt.zwolle.nl of bel 06-50009344.

Vanaf 13 mei is Geraldine IJzerman jouw contactpersoon, gg.ijzerman@swt.zwolle.nl of 06-5543370.

Solliciteer snel via https://www.zwolle.nl/sociaal-werkers-voor-relatie-en-scheidingsteam-zwolle

Of met onderstaande knop. Zorg dat je dit doet vóór de deadline op 16 mei 2024.. De gemeente Zwolle heeft slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar en gaat direct in gesprek met geschikte kandidaten. Mis deze kans niet!

Deze vacature samengevat

Provincie
Overijssel
Opleidingsniveau
HBO
Gewenst aantal uren
32-36
Sociaal werker Relatie- en scheidingsteam Zwolle
HRNU gebruikt cookies om jouw bezoek gemakkelijker en persoonlijker te maken. Lees meer
Weigeren